Geely Hangi Ülkenin

Geely hangi ülkenin araba markasıdır? Bugün ki yazımızda sizlere bu sorunun cevabını vereceğiz.

Hangi Ülkenin: Çin Halk Cumhuriyeti
Kurucusu: Li Shufu
Kuruluş Tarihi: 1986
Alan: Otomotiv Endüstrisi
Ürün: Otomobil, Motosiklet, Motor, Şanzıman 
Çalışan Sayısı: 12.000
Resmi Site: www.geely.com

 

Geely Hakkında Bilgi

Araba üretim firması olan Geely, Çin Halk Cumhuriyeti ülkesi tarafından üretilmektedir. Geely firması Çinli Li Shufu tarafından kurmuştur. 1986 yılında kurulan bu firma otomobil, motosiklet, motor ve şanzıman üretimi yapmaktadır. 12.000 çalışana sahip olan bu firmanın resmi sitesine www.geely.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Geely firması Çin Halk Cumhuriyeti’nin en büyük özel otomotiv şirketidir. Geely firması 2004 yılından beri Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmektedir. Çinli firma Geely, 2010 yılında İsveçli otomobil üreticisi olan Volvo Cars’ı Ford şirketinden satın almıştır. Şirket ayrıca 2012 senesinde İngiliz taksi üreticisi The London Taxi Company şirketini de satın almıştır. Geely’nin yan kuruluşları The London Taxi Company, Volvo Cars, Geely UK, Geely Sweden AB’dir.

Geely Hangi Ülkenin

Cevap: Çin Halk Cumhuriyeti

Geely Tarihi

Geely firması, 1986 yılında ilk defa buzdolabı üretmek amacıyla kuruldu. Ürettiği ürünler insanlar tarafından beğenildi ve başarıya ulaştı. Geely 1990 yılında motosiklet üretimine başladı ve başarı yakaladı. Ardından 1998 yılında küçük van modeli üretmeye başladı. Bundan bir yıl sonra devletten araba üretimi için onay alan Geely, 2002 yılında araba üretimine başladı. Daha sonrasında Geely, İsveçli araba üretim firması olan Volvo’yu satın almıştır. İlerleyen zamanlarda 480 bin adet araç satışı yapmayı başardı. Hem Çin Halk Cumhuriyetinde hem tüm dünyada arabalarıyla öne çıkan bu firma başarılı araç üretmektedir. Hem konfor hem kalite açısından oldukça başarılı olan bu firma git gide satışlarını çoğaltmaktadır. Ülkemizde de piyasası bulunan Geely, uygun fiyatta arabalar ürettiği için piyasada yerini korumaktadır. Ucuz ve kaliteli bir marka olması Geely’nin yükselmesindeki en önemli faktördür. Gün geçtikçe konforunu ve teknik özelliklerini yükseltecek bir araç olduğuna eminiz.

Geely hangi ülkenin araba markasıdır isimli yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız. Tüm araba markalarını öğrenmek için www.hangiulkenin.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek konular

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir