Arçelik Hangi Ülkenin

Arçelik hangi ülkenin elektronik ülkesidir? Bu yazımızda sizlerle bu bilgiyi paylaşacağız.

Hangi Ülkenin: Türkiye
Kurucusu: Vehbi Koç ve Lütfi Doruk
Kurulduğu Yer: Sütlüce, İstanbul
Kuruluş Tarihi: 1955
Önemli Kişiler: Levent Çakıroğlu
Alan: İmalat Sanayisi & Teknoloji Sektörü
Çalışan Sayısı: 19.000 (2011)
Resmi Site: www.arcelik.com.tr

Arçelik Hakkında Bilgi

Arçelik, Vehbi Koç ve Lütfi Doruk tarafından İstanbul Sütlüce’de 1955 yılında kurulmuştur. Böylece Türk beyaz eşya sektörüne ilk adımı atan firma olmuştur. Teknoloji sektöründe çalışan firma Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Macaristan ve Polonya’da da hizmet vermektedir. Üretim ve Pazarlama şirketleri ise Romanya ve Rusya’da bulunmaktadır.  Eski sloganı ”Arçelik demek yenilik demek; yenilik demek Arçelik demek” olup 2011 yılında koyduğu yeni sloganı ”Yeniliği aşkla tasarlar”dır.

Arçelik Hangi Ülkenin

Arçelik, Türkiye’nindir.

Arçelik Tarihi

1955 yılında İstanbul Sütlüce’de Vehbi Koç ve Lütfi Doruk tarafından ve altyapısı Beko’dan daha sağlam olan firmanın ürettiği ilk beyaz eşya çamaşır makinesidir (1959). Sonraki yıl ilk buzdolabını üreten şirket 1968 yılında Çayırova,Kocaeli tesislerine taşınmıştır. Ürün yelpazesini 70’li ve 80’li yıllarda genişletmiştir. Sırasıyla Eskişehir Buzdolabı, İzmir Elektrikli Süpürge, Ankara Bulaşık Makinesi işletmelere faaliyete geçmiştir. Ardem şirketi, Türk Elektrikli Endüstrisi A.Ş. ile Atılım ve Gelişim Pazarlama A.Ş. ; Arçelik A.Ş. altında birleştirilmiştir. Anadolu’da Beko markalı ürünlerin satışı Arçelik A.Ş. tarafından yürütülmüştür. Arçelik A.Ş. ; Beko, Flavel, Tirolia,  Leisure, Bloomberg, Arctic, Altus ve Elektra Bregenz firmalarıyla birlikte uluslararası ve yerel pazarda bütün tüketici bölümlerine değecek kadar geniş ürün yelpazesine sahiptir.

Avrupa’da dayanıklı tüketim sektöründe en çok patente sahip olan dört şirketin arasında yer alan Arçelik A.Ş. Anadolu’da 1996’dan beri yapılan patentlerin %10’una sahiptir. 100’ün üzerinde ülkeye hizmet vermektedir.

Arçelik Ürünleri

  • Ionizer + Inverter Klima
  • Arçelik Selamlique kaspsüllü Türk Kahvesi makinesi
  • 7210 RA – 7110 RA – 7415 A Klima
  • 4K Ultima TV
  • 4K Android TV
  • 4K Curved TV
  • 4K UHD TV
  • 1039 SP – 1038 SP – 1150 GD Su Sebili

Arçelik Hangi Ülkenin adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Daha Fazlasını Keşfedin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir