Daewoo Hangi Ülkenin

Daewoo hangi ülkenin araba markasıdır? Bugün ki yazımızda sizlere bu bilginin cevabını vereceğiz.

Hangi Ülkenin: Güney Kore
Kuruluş Yılı: 1983
Üretimin Bittiği Yıl: 1999
Resmi Site: www.daewoo.com

 

Daewoo Hakkında Bilgi

Daewoo araba üretim firması Güney Kore ülkesinde kurulmuştur.. Dewoo Sınai ismi ile 22 Mart 1967’de kurulmuştur. 1972 senesinde otomotiv alanında üretimlere başlamıştır.Güney Kore’li araba üretim firması olan Daewoo, 1999 yılında kötü giden satışlar nedeniyle iflas etmiştir. Güney Kore hükümeti firmanın iflasıyla kalan 76 milyar dolarlık borcu üstlenmek zorunda kalmıştır. Daewoo’nun eski başkanı Kim Woo Chung’u kötü yönetim, bilanço sahtekarlığı ve yurt dışına para transferi nedeniyle 10 yıl hapis, 21 milyar dolar da para cezasına çarptırmıştır. Daewoo’nun otomobil üretimi yapan iştiraki “Daewoo Motor” dünyanın en büyük otomobil üreticisi Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’li GM (General Motors) tarafından satın alınarak, diğer Daewoo iştiraklerinden ayrılmış ve “GM Daewoo” (GMD) ismini kullanmaya başlamıştır.

Ülkemizde de satışı bulunan bu araba markasını Chevrolet markası pazarlamaktadır. Ürettiği arabalar diğer markaların biraz daha altında kalması sebebi ile satışları düşen Daewoo, firmasını kapatmak zorunda kaldı. Diğer firmalarla yarışamayacak hale gelen Daewoo kötü gidişata dur diyemedi. Ürettiği farklı modellerde piyasada ayakta kalamadı. Kendi sınıfındaki araçlarla bile rekabet edemez hale gelen Daewoo araba üretim firmasını kapatmak zorunda kaldı. Kullandığı malzemelerle orta sınıf kalitede olan Daewoo satışlarını dünya çapında yapmaktaydı. Daewoo markası sadece otomobil üretimi değil farklı türde şirketlere de sahiptir. Otomobil sektöründe bir türlü kar sağlayamayan Daewoo diğer şirketlerini devam ettirmektedir. Araba firmasının amaçlarına ulaşamamasından kolayı büyük miktarda borca giren Daewoo bu borcu ödemek için her şeyi kullanmaya başlamıştır.

Daewoo’nun arabaları halen daha ülkemizde satılmaktadır ve ikinci el piyasasında halen daha yerini korumaktadır.

Daewoo Hangi Ülkenin?

Cevap: Daewoo Güney Kore Ülkenisine Aittir.

Daewoo Modelleri

Chairman
Espero
Lanos
Leganza
Matiz
Nexia
Nubira
Racer
Super Saloon
Tico

Güney Kore’li araba üretim firması olan Daewo hangi ülkeye aittir adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız. Tüm araba markalarını sitemizi ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir