Apple Hangi Ülkenin

Apple hangi ülkenin elektronik markasıdır? Bu yazımızda sizinle bu bilgiyi paylaşacağız.

Hangi Ülkenin: Amerika Birleşik Devletleri (ABD)
Kurucusu: Steve Jobs, Ronald Wayne ve Steve Wozniak
Kurulduğu Yer: Cupertino, Kaliforniya
Kuruluş Tarihi: 1 Nisan 1976
Önemli Kişiler: Arthur D. Levinson (Yönetim Kurulu Başkanı)
Alan: Tüketici elektroniği
Çalışan Sayısı: 98.000 (2014)
Resmi Site: www.apple.com.tr

 

Apple Hakkında Bilgi

Apple, Steve Jobs, Ronald Wayne ve Steve Wozniak tarafından 1 Nisan 1976 yılında kuruldu. Kuruluş amacı Apple I adlı kişisel bilgisayar kitini satmaktı. Steve Wozniak bizzat kendisi kitleri üretti. Apple I ilk defa Homebrew Computer Club’da tanıtıldı. Apple, Ronald Wayne olmadan şirketleşti çünkü Apple, Steve Jobs ve Steve Wozniak’a hisselerini 800 dolara sattı. Mike Markkula şirketleşme evresinde temel iş deneyimini ve 250.000 dolarlık yardımı sağladı.

Apple Hangi Ülkenin

Apple, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nindir.

Apple Tarihi

1 Nisan 1976 yılında Steve Jobs, Ronald Wayne ve Steve Wozniak Apple I adlı kişisel bilgisayar kitini tanıtmak amacıyla Apple’ı kurdu. Böylece Apple I ilk defa Homebrew Computer Club’da sunuldu. Temmuz 1976’da Apple I 666.66 fiyatıyla satışa sunuldu. 3 Ocak 1977’ye gelindiğinde Apple şirketleşti ancak Ronald Wayne bunun dışında kaldı çünkü hisselerini satmadı. Bu şirketleşme evresinde para yardımını temel iş deneyimini Mike Markkula sağladı. 16 Nisan 1977’de ise Apple II West Coast Computer Faire’ye tanıtıldı. VisiCalc, Apple II için bir iş pazarı oluşturdu ve ofise de uyumlu olduğu için bilgisayarı satın alma sebebi yarattı.

1980 yılında Apple III IBM ve Microsoft ile rekabet etmek için tanıtıldı. 1981 ve 1985 yılları arasında Steve Jobs Apple Lisa projesi ile ilgilenmeye başladı ancak ekipler arasındaki zıtlıktan dolayı Jef Raskin’in bilgisayar projesi olan Macintosh ile ilgilenmeye başladı. 1984 yılında Apple Macintosh piyasaya sürüldü. Televizyon reklamı ile bilgisayarın tanıtımı yapıldı.  Bu tanıtım Super Bowl’da yayınlandı. Bu tarihe Apple’ın kırılma noktası olarak geçti.

1986 ve 1997 yılları arasında Apple düşüşe geçti. 1989 yılında Apple’ın ilk taşınabilir bilgisayarı olan Macintosh Portable piyasaya sürüldü. 1998 ve 2005 yılları arasında Apple tekrar eski verimli haline dönmeye başladı. 24 Mart 2001’de Mac OS X yayımlandı. 19 Mayıs 2001 ise Apple için önemli bir gündü çünkü Apple ilk perakende mağazasını açtı. 10 Ekim de iPod satışa başladı. 2003 yılında ise iTunes Store tanıtıldı. 2005 ve 2007 yılları arasında ise Apple Intel işlemcilere geçti. 2007 ve 2011’de ise Apple iPhone, iPod Touch ve iPad ile dünya genelinde büyük bir başarı kazanıp dünya markası oldu. 24 Ağustos 2011’de şirketi Tim Cook’a bıraktı ve daha sonra öldü. Steve Jobs’a göre Apple logosu eğlence düşüncesinden çıkmıştır. İlk logo ise Isaac Newton’un elma ağacının altında oturmasını simgelemiştir.

Apple Ürünleri

  • iPod (iPod Touch, iPod Shuffle, iPod Nano, iPod Classic)
  • iPhone
  • MacBook
  • iPad

Apple Hangi Ülkenin adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir