Asus Hangi Ülkenin

Asus hangi ülkenin elektronik markasıdır? Bugünkü yazımızda sizlere bu sorunun cevabını vereceğiz.

Hangi Ülkenin: Tayvan
Tip: Özel Kuruluş
Slogan: In Search Of Incredible
Kurucusu: Ted Hsu, M.T. Liao, Wayne Tsiah, T.H. Tung
Kuruluş Tarihi: 2 Nisan 1989
Alan: Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Çevre Birimleri, Bilgisayar Sistemleri,
Cep Telefonu ve Ürünleri, Tablet Bilgisayar
Ürün: Akıllı Telefon, Dizüstü Bilgisayar, Tablet, Anakart, Ekran Kartı, Giyilebilir & Sağlık, Masaüstü & AIO Bilgisayar, Görüntü, Ağ Ürünleri, Ses Ürünleri, Ev & Araç Sistemleri, Çevre Birimleri, Oyuncu Ürünleri
Resmi Sitesi: http://www.asus.com/tr/

 

Asus Hakkında Bilgi

Uzun ismiyle ASUSTeK Computer Inc., 1989 senesinde kurulan merkezi Tayvan olan bir bilgisayar ve donanım üreticisi firmadır. Dizüstü Bilgisayar, Anakart, Cep Telefonu, LCD Panel, Ekran Kartı gibi geniş bir üretim ağına sahiptir. Asus şirketi özellikle son dönemde ürettiği dizüstü bilgisayarlarla adından çok fazla söz ettirmiştir. Kaliteyi, teknolojiyi ve sağlamlığı ön plana çıkarmayı amaçlayan şirket bunu sloganına da yansıtmayı başarmıştır ve bu doğrultuda satış yapmaya devam etmektedir. Şirketin eski sloganı “Inspiring Innovation. Persistent Perfection.” iken, yeni sloganı ise “In Search of Incredible.”dır.

Asus Hangi Ülkenin

Cevap: Tayvan

Asus’un İsminin Kaynağı

Asus firmasının ismi, Yunan mitolojisine göre bilim ve sanatın ilham kaynağı olduğuna inanılan ve kanatlara sahip olan bir at “Pegasus”un son dört harfinden oluşmuştur. Pazara sunduğu ürünlerde kalitesinin yeniliğinin, gücünün ve yaratıcılığının çok yüksek düzeyde olduğunu bu varlık ile sembolize etmektedir.

Asus Firmasının Ürünleri

ASUS firması 2005 senesinde toplam 50 milyon anakart ihraç etmiştir. Bu 2005 yılında her üç kişisel bilgisayardan birinde ASUS marka anakart bulunduğu anlamına gelmektedir.

ASUS anakartın dışında ,ekran kartı, LCD panel, kasa, UMPC, soğutucu, dizüstü bilgisayar, akıllı telefon alanlarında da ürünler üretip satmaktadır. Bunu son dönemde ürettiği Asus N serisi ile piyasaya göstermiştir.

ASUS firması bunun dışında oyun bilgisayarları da üretmektedir. ASUS ROG TYTAN serisi kasalar 4.2 GHz’e kadar ulaşabilen 6 çekirdekli Intel işlemcileri, 4GB GTX serisi ekran kartları, 10 tane soğutma fanı, ASUS’un ürettiği en iyi anakartları ve üretilen en son teknolojileri kullanmaktadır. Şu anda piyasaya sunulmuş en güçlü oyun bilgisayarı Asus’un ürettiği bu modeldir. Ayrıca G75 serisi oyun dizüstü bilgisayarları da vardır.

ASUS G75 dizüstü bilgisayarları alüminyum malzemesinden yapılmıştır. İki adet fana sahiptir ve oyunları 3D olarak oynamaya olanak sağlamaktadır. Oyun sektöründeki en büyük rakipleri MSI, Dell ve Razer’dır.

Gizli Hazineleri Keşfedin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir