Bağkur 4005 Borç Kodu Nedir?

Bağkur Borçlarının Kodlama Süreci Detaylarıyla Anlatılıyor
Bağkur’da prim ödemeleri, her kapsam için farklı kodlarla gerçekleştirilmekte. Ödemeler, belirlenen kodlar doğrultusunda yapılıyor. Geçmiş dönem prim tahsilatı ve ödenmemiş prim borçları için özel kodlar mevcut. Bağkur 4005 borç kodu, önemli bir rol oynuyor ve ayrıntıları ile açıklanıyor.
Bağkur Ödemelerinde Kapsamlara Göre Son Ödeme Tarihleri Nasıl Belirleniyor?
Prim ödeme son tarihleri, kapsama göre değişiyor. Esnaf, şirket ortakları, tarım/çiftçi Bağkur ve isteğe bağlı Bağkur için ayrı ayrı son ödeme tarihleri belirlenmiş durumda.
4005 Borç Kodu ve Önemi
Bağkur 4005 borç kodu, Bağkur geçmiş dönem prim tahsilatını ifade ediyor. Bu kod, son ödeme tarihlerine kadar ödenmemiş prim borçlarını gösteriyor ve gecikme durumlarına dikkat çekiyor.

Bağkur Borç Ödemelerinde Kodlama Nasıl İşliyor?

Bağkur'da her bir ödeme için belirlenen kodlar, 4/b Bağkur kapsamındaki geçmiş dönem prim tahsilatı, cari dönem ve ödenmemiş prim borçları için ayrı ayrı kodlarla yapılıyor. Ödemeler, her bir kodun belirlediği şekilde gerçekleştiriliyor. Geçmişte "Bağkur 4041 borç kodu nedir?" başlıklı yazımda bu kodun anlamını açıklamıştım. Şimdi ise "Bağkur 4005 borç kodu nedir?" konusuna odaklanacağım. Ancak öncesinde her bir kapsam için son ödeme tarihlerine değinmek istiyorum. SGK 4005 borç kodu hakkında net bir şekilde bilgi sahibi olabilmek için son ödeme tarihlerini bilmek önem taşıyor.

Bağkur'da Kapsamlara Göre Son Ödeme Tarihleri

Bağkur'da prim ödemeleri, kapsama göre farklı son ödeme tarihlerine sahiptir. Aşağıdaki tabloda, kapsam ve prim ödeme son tarihleri hakkında detaylı bilgiler yer alıyor.

Kapsam | Prim Ödeme Son Tarihleri Esnaf, Şirket Ortakları | Her ayın prim borcu, bir sonraki ayın sonuna kadar ödenmelidir. Tarım/Çiftçi Bağkur | Yılın ilk 6 ayına ait borçların son ödeme tarihi 31 Temmuz'dur. İkinci 6 aylık dönem borçları için son ödeme tarihi ise 31 Ocak'tır. İsteğe Bağlı Bağkur | İsteğe bağlı Bağkur'da her ayın prim borcu, bir sonraki ayın sonuna kadar ödenmelidir.

4005 Borç Kodu ve Önemi

4005 borç kodu, Bağkur kapsamında prim ödeyenlerin bilmesi gereken bir koddur. Bu kodun tanımı, "4/b Bağkur geçmiş dönem prim tahsilatı" şeklindedir. Bu kod, son ödeme tarihi geçmiş prim borçlarınızı gösterir. Yani yukarıdaki tabloda belirtilen son ödeme tarihlerine kadar ödenmeyen borçlar, bu kod ile sistemde görüntülenir.

4005/4b Bağkur prim tahsilatı kodu ile belirtilen prim borçları için;

  • Her ay gecikme zammı ve faizi uygulanır.
  • Tarım Bağkur'unda 6 aylık dönemlerle ödenmeyen borçlarınız varsa sağlık sigortanız kapatılır.
  • Esnaf/şirket ortaklığı Bağkur'unda bu şekilde görünen 2 aydan fazla borcunuz varsa sağlık sigortanız kapatılır.

Bağkur 4005 Borç Kodu Nedir? appeared first on SGK Bilgisi.

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir