Bangkok Hangi Ülkenin Başkenti

Bangkok Hangi Ülkenin Başkenti? Bugünkü yazımızda siz değerli okuyucularımıza bu sorunun cevabını vereceğiz.

Hangi Ülkenin: Tayland
Nüfusu: 8,280,925 (kent)
Yüzölçümü: 1,568,737 km2 (kent)
Nüfus Yoğunluğu: 5,801 km2
Alan Kodu: +60-2
Resmi Sitesi: http://city.bangkok.go.th

 

Bangkok Hakkında Bilgi

Bangkok şehri Tayland’ın başkenti olmasının yanında en büyük şehridir. Nüfusu 2010 yılı verilerine göre toplamda sekiz milyon iki yüz seksen bin dokuz yüz yirmi beştir. Taycadaki resmi ismi tam 166 harften oluşan bu şehrin kent yüzölçümü bir milyon beş yüz altmış sekiz bin yedi yüz otuz yedi kilometre karedir aynı zamanda nüfus yoğunluğu beş bin sekiz yüz bir kilometre karedir. Asya’nın en önemli turistik mekanlarından birisi olan Bangkok’a halk arasında Krung Thep yani Melekler Şehri derler. Resmi sitesine http://city.bangok.go.th adresinden ulaşabilirsiniz.

Güneydoğu Asya’nın ekonomik olarak en hızlı gelişen şehirlerinden biri olan Bangkok’u Kral 1.Rama 1782 yılında kurmuştur. Bangkok’ta ulaşım çok gelişmiştir ve bir çok seçenek vardır. Gök treni, metroların yanı sıra nehir ulaşımı da yaygındır. Nehir ulaşımı tekneler ile sağlanır. Tuk-tuk, motosiklet taksi ve taksiler ile de ulaşım sağlanabilir. Konaklama imkanları da yaygındır. Her bütçeye uygun konaklama seçenekleri bulunur. En çok ziyaret edilen yerler Wat Arun, Wat Phra Kaew, Wat Pho ve Grand Palace’dir. Birçok tarihi müze ve yapı bulunduran bu şehrin en önemli tarihi eserleri Ko Rattanakosin adlı bölgede toplanmıştır. Diğer bir önemli tarihi mekanlarından birisi de Çin Mahallesi’dir. Burada cıvıl cıvıl pazarlar bulunurken tam 5.5 tonluk saf altından yapılma Buda Heykeli vardır. Nüfusun büyük çoğunluğunu Budistler geriye kalanların çoğunluğunu Müslümanlar ve Hristiyanlar oluşturmaktadır. Tayland’ın göz bebeği olan bu kentte 400 Budist tapınağı, 55 cami, 10 kilise, 2 Hindu Tapınağı, 2 Sinagog ve 1 Sikh bulunmaktadır. Bangkok’un 50 bölgesi vardır ve iki adet uluslararası havaalanı bulunmaktadır.

Bangkok Hangi Ülkenin Başkenti

Cevap: Bangkok Tayland’ın başkentidir.

Bangkok Şehrinin Kardeş Şehirleri

  • Pekin, Çin
  • Pekin, Çin
  • D.C. Amerika Birleşik Devletleri
  • Moskova, Rusya
  • Manila, Filipinler,
  • Seul, Güney Kore,
  • Milano, İtalya

Bangkok Hangi Ülkenin Başkenti? Adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Daha Fazlasını Keşfedin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir