BenQ Hangi Ülkenin

BenQ hangi ülkenin elektronik markasıdır? Bugünkü yazımızda sizlere bu sorunun cevabını vereceğiz.

Hangi Ülkenin: Tayvan
Kuruluş Tarihi: Aralık 2001
Merkezi: Taoyuan, Tayvan
Yönetim Kurulu Başkanı: K.Y. Lee

 

BenQ şirketi merkezi Tayvan’da bulunan bilişim, iletişim ve elektronik eşya üretim şirketidir. BenQ şirketinin merkezi Tayvan’da Taoyuan şehrinde bulunmaktadır. BenQ’nun Yönetim kurulu başkanı K.Y. Lee’dir.

Şirket ilk olarak 1984’te Continental Systems adıyla kuruldu ve daha sonra adını Acer CM (CM, Communications and Multimedia kısaltılmışı) olarak değiştirdi. Son olarak bu şirketin ismi Aralık 2001 tarihinde BenQ olarak değiştirildi.

BenQ markası çeşitli teknolojik aletler üretmektedir. Bunların içinde, TFT LCD monitörler, LCD TVler, scanner ve yazıcılar, dijital kameralar, projektörler, dizüstü bilgisayarlar, ve cep telefonları bulunmaktadır.

1999 senesinde Acer Display ve Upac Optoelectronics’in birleşmesi sonucunda AUO (AU Optronics) adlı dünyanın 3. büyük LCD panel üretim firmasını kurmuştur. Bu grup şirketi 2006 yılında da çeşitli komponent üreticilerinin hisselerini ve Quanta Display Industries (QDI) şirketini satın almıştır.

1 Ekim 2005 tarihinde, BenQ Almanya’nın Siemens AG şirketinin cep telefonu üretim bölümünü satın alarak cep telefonu pazarında en büyük altıncı şirket haline gelmeyi başarmıştır. Bu satış şirket bünyesinde BenQ Mobile adıyla tamamen kablosuz iletişime yönelik yeni bir grubun oluşturulmasıyla sonuçlanmıştır. Bu grubun cep telefonları BenQ-Siemens adıyla pazarlanmaktadır. BenQ kaliteli ürünleri sayesinde elektronik pazarında adını geniş kitlelere duyurmuş ve başarı sağlamış bir markadır. Ülkemizde de ürünleri severek kullanılmaktadır ve kalitesinden kullanan herkes çok memnundur.

Tayvan, Çin, Malezya, Meksika, Brezilya’da üretim tesisleri bulunmaktadır.

BenQ şirketi, 2004 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet göstermektedir.

BenQ Hangi Ülkenin

Cevap: Tayvan

BenQ Şirketinin Global Siteleri

BenQ Turkiye
BenQ.Com (World)
BenQ Mobile
BenQ-Siemens

BenQ Şirketinin Grup Siteleri

AU Optronics
Daxon Technology
Darfon Electronics
Airoha Technology
Cando Corp.

BenQ Şirketinin Sosyal Medya Hesapları

BenQ Turkiye Twitter
BenQ Facebook Sayfasi

BenQ hangi ülkenin elektronik markasıdır adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız. Tüm markaların hangi ülkelere ait olduğunu öğrenmek için www.hangiulkenin.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek konular

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir