Bern Hangi Ülkenin Başkenti

Bern Hangi Ülkenin Başkenti? Bugünkü yazımızda siz değerli okuyucularımıza bu sorunun cevabını vereceğiz.

Hangi Ülkenin: İsviçre
Nüfusu: 349,000 (kent)
Yüzölçümü: 114,99 km2
Nüfus Yoğunluğu: 2,393/ km2 
Rakım: 480 – 864 m
Belediye Başkanı: Alexander Tschhappat
İdari Birimler: 6 bölge
Plaka Kodu: BE
Resmi Sitesi: www.bern.ch

 

Bern Hakkında Bilgi

Bern şehri İsviçre’nin başkentidir ve aynı zamanda İsviçre’nin dördüncü büyük şehridir. Kent nüfusu 2012 yılındaki verilere göre toplamda üç yüz kırk dokuz bindir. Kent yüz ölçümü yüz on dört bin doksan dokuz kilometre kare olup kentin nüfus yoğunluğu 2,393/ kilometre karedir. Rakımı 480 metre ile 864 metre arasında olan Bern şehrinin belediye başkanı Alexander Tschhappat’tır . Bern şehrinin resmi sitesine www.bern.ch adresinden ulaşabilirsiniz.

Bern’de yaşayanların çoğu Almanca konuşur. Bern’in belediye sınırları içerisinde 6 tane bölge bulunur. Bunlar: Innere Stadt, Langgasse – Felsanu, Mattenhof – Weissenbuhl, Kirchenfeld – Schosshalde, Breitenrain – Lorraine ve Bümpliz – Oberbottigen’dir. Bern’de çok sayıda tiyatro, müze, fuarlar ve festivaller vardır. Bern Üniversitesinde 8 fakülte bulunup Bern Kantonu tarafından finanse edilmektedir.

Bern şehrinin adına ilk defa 1 Aralık 1208 tarihli bir belgede rastlanmıştır. Şehrin adının kaynağı ile ilgili birçok efsane vardır ve bunlardan en çok kabul göreni Konrad Justinger’in kroniğidir.  MÖ. 3.yüzyıla ait yerleşim kalıntıları bulunmuştur ve MÖ. 2.yüzyıla ait yerleşim kalıntıları çok artmıştır.

Bern şehri bağımsız bir şekilde büyümeye başlayınca Habsburg ve Burgonya soyluları bu durumdan rahatsız oldu. Bern müttefiklerinin yardımıyla 1339 yılındaki Laupen Savaşında önemli bir zafer kazandı. Bern, Eski İsviçre Fedarasyonu anlaşmasına 1353 yılında katılıdı. Şehir Aera Nehri’nin oluşturduğu yarımadanın batısı boyunca büyümeye devam etti ve 1405’de meydana gelen yangında şehrin tahta evleri kül oldu. Bunun üzerine yarı ahşap ve kumtaşı evler yapıldı. 14.yüzyılda Avrupa’daki Veba salgınına rağmen şehir hızla büyüdü ve şehire yoğun göçler yapıldı.

Bern Hangi Ülkenin Başkenti

Cevap: Bern İsviçre’nin başkentidir.

Bern Şehrinin Kardeş Şehirleri

  • Vadüz, Lihtenştayn
  • Viyana, Avusturya
  • Berlin, Almanya
  • Kryvyi Rıh, Ukrayna
  • New Bern, Kuzey Karolina, Amerika Birleşik Devletleri

Bern Hangi Ülkenin Başkenti?  Adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Gizli Hazineleri Keşfedin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir