Cadillac Hangi Ülkenin

Cadillac hangi ülkenin araba markasıdır ? Bugün ki yazımızda sizlere bu bilgiyi vereceğiz.

Hangi Ülkenin: Amerika Birleşik Devletleri (ABD)
Kuruluş Yılı: 22 Ağustos 1902
Kurucusu: William Murphy, Lemuel Bowen, Henry M. Leland
Sanayi: Otomotiv
Merkezi: New York, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)
Ürünler: Lüks Araçlar
Sahibi: General Motors
Resmi Sitesi: www.cadillac.com

 

Cadillac Hakkında Bilgi

Cadillac araba üretim firması, dünyanın süper güçlerinden biri olan Amerika Birleşik Devletleri ülkesinde üretilmektedir. Bu firma Amerika’da 22 Ağustos 1992 yılında kurulmuştur. İleride bu arabanın müthiş kaliteye ve müthiş performansa ulaşacağından haberi olmayan William Murphy, Lemuel Bowen ve Henry M. Leland kişileri tarafından kurulmuştur. Amerikan araba üretim firması olan Cadillac otomotiv sektöründe hizmet vermektedir. Bu Amerikan araba üretim firması olan Cadillac’ın ana merkezi New York, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunmaktadır. Genel olarak lüks araçlar üreten Cadillac firması kendi kategorisinde oldukça başarılı olmuştur. Cadillac araba üretim firmasının sahibi General Motors’dur. 2014 yılında Cadillac firması Amerika Birleşik Devletleri’nde 170 bin adet araç satmayı başarmıştır. Cadillac’ın resmi internet sitesine ulaşmak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. http://www.cadillac.com

Amerikan araba üretim firması olan Cadillac, 1905 yılında Leland & Faulconer şirketi ile birleşti. Ve daha sonra 1909 yılında General Motors tarafından satın alındı. Cadillac firması genel olarak limuzin, ambulans, cenaze arabalar, çiçek arabaları, ve büyük lüks araçlar üretmektedir. Amerikalıların en çok tercih ettiği lüks araçlardan biridir. Tasarım harikası olan bu araç sınıfında en üst kademede olan araçlar arasındadır. Kaliteli, yüksek performanslı, konforlu ve dikkat çekici olması piyasada kalma açısından çok büyük önem taşımaktadır. Tercih edilme sebeplerinden en büyük olanları da bunlardır.

Donanım olarak efsanevi özelliklere sahip olan Cadillac satın alınmayı hak eden bir araba olduğunu bizlere duruşuyla bile ifade ediyor. Yüksek fiyatı insanların aklında soru işareti bıraksa da fiyatını hak eden bir araç olduğu ortada. Ürettiği limuzin modelleri dünyanın bir çok yerinde şuan kullanımdadır. Limuzin üretmek pek kolay bir iş olmamakla beraber Cadillac bunu harika bir şekilde becermektedir ve sınıfında rakip tanımaksızın ilerlemektedir.

Cadillac Hangi Ülkenin?

Cevap: Amerika Birleşik Devletleri (ABD)

Bu yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir