Chrysler Hangi Ülkenin

Chrysler hangi ülkenin araba markasıdır? Bugün ki yazımızda sizlere bu bilgiyi vereceğiz

Hangi Ülkenin: Amerika Birleşik Devletleri
Kurucusu: Walter Chrysler 
Kuruluş Yılı: 6 Haziran 1925
Şehir: Auburn Hills, Michigan, Amerika Birleşik Devletleri
Hizmet Bölgesi: Dünya Çapında
Önemli Kişiler: Sergio Marchionne
Alan: Otomotiv Endüstrisi
Ürün: Otomobil ve Otomobil Parçası
Sahibi: Fiat S.p.A. (%53,5), United Auto Workers (%46,5)
Çalışan Sayısı: 51.623
Resmi Site: http://www.chryslerGroupLLC.com

 

Chrysler Hakkında Bilgi

Chrysler araba üretim firması Amerika Birleşik Devletlerinde 1925 yılında kurulmuştur. Daha sonra bir başka araba üretim firması olan Dodge markasını satın almışlardır. Amerika Birleşik Devletleri’nde 1930 yılları civarında en geniş servis ağına sahip marka haline gelen Detroit, Michigan’da kurulan bir araba üretim firmasıdır.

Mitsubishi araba üretim markası ile, 1980 yılında ortak araçlar üretmeye başlamışlardır. İflas etmek üzereyken çıkardıkları Voyager-Grand modeli iflastan kurtulma sebepleri olmuştur. Chrysler firması, Dodge, Plymouth ve Jeep markaları adı altında üretim yapmıştır. 2007 yılında Chrysler firması zarar ettiği için yüzde 80.1 hissesi 7.41 milyar dolara Cerberus şirketine satılmıştır.

2008 senesinde ortaya çıkan ve 2009’un ilk aylarında devam eden küresel mali kriz sonucu 20.01.2009′ tarihinde Fiat Chyrsler’in %35’ini satın almıştır ve anlaşma gereği bu hisse değerini %55’e çıkarma imkânının olduğunu duyurarak Chyrsler’i maddi sıkıntıdan biraz olsun kurtarmıştır. 20 Ocak 2014 tarihinde ise Fiat, Chrysler’in %100’ünü satın almıştır.

Amerikan araba üretim firması olan Chrysler, ürettiği kaliteli ve yüksek performanslı arabalarla kendini sevdirmeyi ve piyasaya tutunmayı başarmıştır. Kendi dalında rakiplerine göre oldukça başarılı olan bu araba bu başarıların hepsini hak etmektedir. Sürüş rahatlığı, konforu, motor gücü, iç dizaynıyla ön planda olan Chrysler satış fiyatını da hak eden bir markadır. Zaman geçtikçe günümüze doğru kalitesini daha yükselten Chrysler’in koltuğu pek sallanacak gibi durmuyor.

Chrysler Hangi Ülkenin

Cevap: Amerika Birleşik Devletleri

Chrysler Modelleri

300M
300c Hemi 5.7
300c SRT8 6.1
300c 3.0 d
PT Cruiser
PT Cruiser Cabrio
Grand Voyager / Voyager
Crossfire Coupe
Crossfire Roadster
Sebring Sedan
Sebring Cabrio
Stratus
Town & Country
Aspen
Pacifica

Chrysler hangi ülkenin adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Keşfetmeye Devam Edin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir