DirectStorage Nedir? Bilgisayarınız Yeni Nesil DirectStorage’a Hazır Mı?

Gelişen teknoloji ile oyun dünyasında büyük değişimler yaşanıyor. Modern 3D oyunlar, yüksek kalitede grafikler ve ses dosyaları barındırıyor ve bu da büyük veri yüklemelerini gerektiriyor. Geleneksel depolama teknolojileri işleri yavaşlatabiliyor. DirectStorage, bu noktada devreye girerek yüklemeleri hızlandırıyor. DirectStorage, eski tip disk sürücülerinden ve SSD’lerden farklı çalışıyor ve bilgisayarın uygun olması gerekebilir. Yeni üretilen oyun bilgisayarlarının çoğu genellikle DirectStorage özelliğine sahip. DirectStorage’ı kullanan oyunlar artıyor ve Forspoken bu teknolojiyi kullanan ilk oyunlardan biriydi. DirectStorage’ı kontrol etmek için Windows 11’in en güncel sürümünü kullanarak adımları izleyebilirsiniz.

Depolama Teknolojisinde Devrim: DirectStorage Nedir ve Nasıl Çalışır?

DirectStorage: Oyun Dünyasında Yeni Bir Çığır Mı Açıyor?

Bir zamanlar oyunlar basit uygulamalardı, ancak günümüzde durum farklı. Modern 3D oyunlar, gigabaytlarca doku, karakter modeli, ses dosyası ve harita geometrisiyle dolu. Bu büyük veri yüklemeleri, eskiden kullanılan depolama yazılımlarıyla zorlu hale geldi. Son teknoloji PC'ler bile bazen kapasitelerinden fazla oyun yükleme süresiyle karşı karşıya kalabiliyor. İşte tam bu noktada DirectStorage devreye giriyor.

DirectStorage Teknolojisi Ne Sunuyor?

DirectStorage, geleneksel disk sürücülerinden (HDD'ler) veya hatta 2,5 inçlik SSD'lerden çalışmıyor. Eğer bilgisayarınız birkaç yıllıksa veya farklı sürücü türlerini bir araya getiriyorsanız sorun yaşayabilirsiniz. Fakat son iki veya üç yılda üretilen hemen hemen her oyun bilgisayarı, genellikle bu özelliklere sahip oluyor. Bu teknolojiyi kullanabilmek için bilgisayarınızın NVMe tabanlı olması gerekebilir; aksi halde oyunları harici bir SSD'den taşımanız gerekebilir.

DirectStorage Uyumlu Oyunlar Hangileri?

DirectStorage'ı kullanan ilk PC oyunu Forspoken oldu ve o zamandan beri uyumlu oyunların sayısı artmaya devam ediyor. Haziran 2024 itibarıyla Steam'de bulunan bazı DirectStorage uyumlu oyunlar arasında American Truck Simulator, Avatar: Frontiers of Pandora, Diablo IV, EA Sports FC 24, Euro Truck Simulator 2, Forspoken, Forza Motorsport, Ghost of Tsushima (Director's Cut), Horizon: Forbidden West (Complete Edition), New World, Ratchet & Clank: Rift Apart, Synced, Test Drive Unlimited: Solar Crown, Warhammer 40,000: Darktide ve Voxel Horizon bulunuyor.

DirectStorage Sisteminizde Nasıl Kontrol Edilir?

Eğer Windows 11'in en son sürümünü kullanıyorsanız, sisteminizin DirectStorage uyumluluğunu kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • Oyun Çubuğunu açmak için klavyenizde Windows + G tuşlarına basın.
  • Ekranın üst kısmındaki menüde Ayarlar'ı açmak için dişli simgesine tıklayın.
  • Oyun özelliklerini seçin.
  • Açılan panelde, kullandığınız DirectX sürümünü ve Windows'un, GPU'nuzun ve/veya depolama sürücülerinizin DirectStorage'ı destekleyip desteklemediğini görebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek konular

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir