Grundig Hangi Ülkenin

Grundig Hangi Ülkenin elektronik markasıdır? Bu yazımızda sizlerle bu bilgiyi paylaşacağız.

Hangi Ülkenin: Türkiye
Kurucusu: Max Grundig
Kurulduğu Yer: Nuremberg, Almanya
Kuruluş Tarihi: 1930
Alan: Tüketici için elektronik aletler
Resmi Site: www.grundig.com

 

Grundig Hangi Ülkenin

Kurucusu olan Max Grundig, tanıdığı birisyle Fürth Grundig & Wurzer isimli radyo satış şirketini kurdu. Grundig, İkinci Dünya Savaşı’nın dinmesinin ardından Avrupa’nın en iyi radyo üretici olmuştur. Fakat 1980’li yıllarda rakip firmalar yüzünden durumu sarsılmıştır.  Max Grundig, el becerisi iyi olan ve radyoya karşı ilgisi olan birisiydi. Küçük yaşlardayken babasını kaybetti ve ailesine bakmak için bir işe girdi. Şirket çok geçmeden büyük kârlar elde etmeye başladı.

Grundig Hangi Ülkenin

Grundig, Türkiye’nindir.

Grundig Tarihi

Grundig, Max Grundig ve bir tanıdığıyla beraber 1930 yılında Almanya’nın Nuremberg kentinde kurulmuştur. Başlarda Avrupa’nın en iyi radyo üreticisi olmasına rağmen 80’li yıllarda rakip firmalar yüzünden durumu sallanmıştır. Grundig’in ciroları 1938 yılında bir milyonu bile aşmıştır. 1945’ten sonra radyo alıcıları için ölçü aletleri satmaya başlayan şirket 1947’de ilk büyük fabrikasını kurdu. Grundig, Weltklang (Dünyanın Sesi) adlı cihazıyla başarıyı yakaladı.

1951 yılında ses bandı üretmeye başlayan şirket 1 yıl sonra TV alıcıları üretmeye başladı. Ürünlerinin fiyatlarını ucuzlatmayı başaran firmanın ünü ve şubeleri yurtdışına da taştı. 1970 yılında Max Grundig Vakfı açıldı ve bu vakıf 2 yıl sonra Grundig Anonim Şirketi’nin %93,5 payıyla en büyük hissedarı oldu. Uzakdoğu medyasından yapılan ucuz satış yüzünden Grundig, yerini kaybetti ve büyük bir zarara doğru yöneldi. Philips şirketiyle iş birliği yaparak buna karşı savaşmayı denedi. Ne yazık ki olumlu sonuç alınamadı.

Grundig Ürünleri

  • GNB 1780 CV BS Tablet
  • GTB 801 TAB Tablet
  • GNB 1567 B1 i3
  • Sonolock 600 Alarm Saatli Radyo
  • GSB 810 Black Hoparlör
  • GDT 310 Siyah – Beyaz – Kırmızı – Yeşil – Mavi Telefon
  • Berlin 48 CLX 8580 BP TV
  • GNB 1588 B1 I5

Grundig Hangi Ülkenin adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir