HP Hangi Ülkenin

HP hangi ülkenin elektronik markasıdır? Bu yazımızda sizlerle bu bilgiyi paylaşacağız.

Hangi Ülkenin: Amerika Birleşik Devletleri (ABD)
Kurucusu: Bill Hewlett ve David Packard
Kurulduğu Yer: Palo Alto, Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)
Kuruluş Tarihi: 1 Ocak 1939
Önemli Kişiler: Raymond Lane ve Meg Whitman
Alan: Bilgisayar Donanımı & Yazılım
Çalışan Sayısı: 317.500
Resmi Site: hp.com.tr

HP Hakkında Bilgi

HP, iki öğrenci olan Bill Hewlett ve David Packard tarafından ölçü ekipmanı ve cihazları üretmek amacıyla 1 Ocak 1939 yılında ABD’de kurulmuştur. Şirketin ismi Bill Hewlett ve David Packard’ın soy isimlerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Düşük bütçeyle kurulan şirket büyük gelişmeler göstererek günümüzde dünya çapında hizmet vermektedir. Halka açık olan bu şirketin ilk ürünü HP200A isimli ses osilatörüdür.

HP Hangi Ülkenin

HP, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nindir.

HP Tarihi

HP, Stanford Üniversitesi elektrik mühendisliğinden mezun olmuş 2 öğrenci olan William Hewlett ve David Company tarafından Hewlett-Company adıyla kurulmuş olup bu isim fikri Bay Hewlett’dan çıkmıştır. Şirket sadece 583 Dolara Palo Alto’da bir garajda kuruldu. İlk  ürünleri olan HP200A adlı ses osilatörünü The Walt Disney Company ilk olarak satın aldı ve Fantasia filminin çekimlerinde kullandı. Frederick Terman genç öğrencilerin işlerinin gelişmesinde büyük etki gösterdi. 18 Ağustos 1947’de HP halka açık bir şirket haline getirildi. 1968 yılında Hewlett-Packard 9100A adlı amasaüstü bilimsel hesap makinesi sunuldu. Sırasıyla; HP 3000 adlı bilgisayarı, HP-35 adlı bilimsel cep makinesini, HP-65 adlı programlanabilir hesap makinesini tanıttı.

1984 yılında mürekkep püskürtmeli, lazer yazıcı ve tarayıcıları ile piyasaya giren şirket, aynı yıl Canon ve Xerox teknolojisini kullanark HP LaserJet yazıcı serisini piyasaya sürdü. Mart 1986’da ise HP.com sitesini yaptırdı. 90’lı yıllarda masaüstü, dizüstü ve sunucu bilgisayarları üretimine başladı. 2002 yılında Compaq şirketiyle birleşti.

HP Ürünleri

  • Laser yazıcı
  • Injekt yazıcı
  • HP Pavilion monitör
  • HP H200 kulaklık
  • Kartuş
  • Spectre Dizüstü Bilgisayar

HP Hangi Ülkenin adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarız. Tüm elektronik markaları için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir