İBB Hamile Beslenme Paketi Yardım Başvurusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Hamile Beslenme Paketi adlı sosyal yardım projesi kapsamında hamilelere destek olmayı amaçlıyor. Bu paketle, İstanbul’da dar gelirli ailelere yardım sunacaklar. Başvuru yapmak isteyenler belirli şartları yerine getirmeli ve İstanbul’da yaşamalıdır. Proje, hamile anne adaylarının sağlıklı beslenmelerini destekleyerek bebeklerin sağlıklı gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor. İhtiyaç sahibi ailelere ve dar gelirli kişilere bu destek sunulacak. Başvurular İBB’nin resmi web sitesi üzerinden online olarak yapılacak ve onaylandığında destek paketi gönderilecek. Paket içeriğinde bulgur, mercimek, kuru siyah üzüm, süt, zeytin, zeytinyağı, kuru kayısı ve ceviz gibi temel gıda ürünleri bulunmaktadır.

İBB Hamile Beslenme Paketi Yardımı 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelere yönelik sosyal yardımlarına bir yenisini ekleyerek İBB Hamile Beslenme Paketi başvurularını kabul etmeye başladı. Bu kapsamda hamilelerin sağlıklı beslenme ihtiyaçlarına destek olmayı hedefleyen belediye, proje kapsamında İstanbul'da yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere bu yardım paketini dağıtacak.

İBB Hamile Beslenme Paketi Yardımı Nasıl Alınır?

Başvuru yapmak isteyen hamile anne adaylarının belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim döneminde duyurduğu bu destek paketi, seçim sonrasında uygulanmaya başlanacaktır.

İBB Hamile Beslenme Paketi Nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik sosyal yardımlarını genişleterek İBB Hamile Beslenme Paketi gibi projeleri hayata geçiriyor. Bu destek paketi, hamile anne adaylarının sağlıklı beslenmelerine katkıda bulunarak bebeklerin sağlıklı gelişimini desteklemeyi amaçlıyor.

Kimlere Verilecek?

İhtiyaç sahibi aileler ön planda olmak üzere, İstanbul'da dar gelirli olarak yaşayan yaklaşık 100.000 kişiye İBB Hamile Beslenme Paketi verilmesi planlanmaktadır. Aynı zamanda, doğum sonrası dönemde de İstanbul Bebek Projesi kapsamında, geliri yoksulluk sınırının altında olan 0-2 yaş arasındaki bebek sahibi 10.000 haneye ayda bir bebek bezi ve bebek maması desteği sağlanacaktır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

İBB Hamile beslenme paketinden faydalanabilmek için belirli şartları yerine getirmek gerekmektedir. Başvuru yapacak bireylerin İstanbul'da yaşamaları, hane gelirinin asgari ücretin 1/3'ünden düşük olması, resmi olarak evli olmaları ve hamile olduklarını belgelemeleri gerekmektedir.

Nasıl Başvurulur?

Başvurular, İBB'nin resmi web sitesi SEDEP aracılığıyla online olarak yapılmalıdır. Başvurular sosyal yardım kategorisi altında gerçekleştirilmekte olup, başvuru süreci onaylandığında destek paketi gönderimi gerçekleştirilecektir.

İBB Hamile Beslenme Paketinde Neler Var?

İBB Hamile Beslenme Paketi içeriğinde; bulgur, mercimek, kuru siyah üzüm, süt, zeytin, zeytinyağı, kuru kayısı ve ceviz gibi temel gıda ürünleri bulunmaktadır.

Sonuç

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplumun en kıymetli fertleri olan anneler ve çocuklarına yönelik sağlamış olduğu İBB Hamile Beslenme Paketi yardımı ile sosyal destek çalışmalarına devam etmektedir. Bu tür projelerle ihtiyaç sahibi ailelerin günlük yaşantılarına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Daha Fazlasını Keşfedin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir