IBM Hangi Ülkenin

IBM hangi ülkenin elektronik şirketidir? Bugünkü yazımızda sizlere bu sorunun cevabını vereceğiz.

Hangi Ülkenin: Amerika Birleşik Devletleri 
Kuruluş Tarihi: 1911
Şehir: New York
Önemli Kişiler: Samuel J. Palmisano (Chairman,CEO)
Rodney C. Adkins (SVP IBM Systems and Technology Group)
Alanı: Bilgi Teknolojileri & Danışmanlık
Ürünleri: Sistem ve Teknoloji (System x, Power Systems, System z), Yazılım (Information Management, Lotus, Rational, Tivoli, WebSphere), Hizmetler (Teknoloji ve İş Danışmanlığı)
Resmi Sitesi: www.ibm.com

 

IBM Hakkında Bilgi

IBM (International Business Machines; Uluslararası İş Makineleri) ana merkezi Armonk, New York, ABD’de bulunan, dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketidir. 410.000’den fazla çalışanı ile 170’den fazla ülkede hizmet veren bir şirkettir. Hizmet verdiği alanlar arasında bilgisayar ve donanım üretimi, yazılım, servis hizmetleri, sunucu servisleri ve AR-GE bulunmaktadır. Dünyada her yıl en fazla yeni patent alan şirket konumundadır.

Kart delici makinelerin mucidi Herman Hollerith’in patentlerini işlemek ve geliştirmek üzere Thomas J. Watson tarafından 1911 yılında kurulmuştur. Kısa zamanda iş hacmini büyüterek kendi alanında ABD ve dünyanın en önde gelen şirketlerinden biri durumuna gelmeyi başarmıştır.

IBM Hangi Ülkenin

Cevap: Amerika Birleşik Devletleri

Ülkemizde IBM

IBM, 1938 senesinde Türkiye’de faaliyet göstermeye başlamıştır. Yazılım, donanım, teknoloji ve iş danışmanlığı hizmetleri alanlarında faaliyet göstermektedir. IBM Türkiye’de bulunduğu 73 yıl süresince birçok yeniliği ülkemize getirmeyi başarmıştır. Günümüzde de sadece üstün teknolojili ürünleri ve yüksek hizmet kalitesiyle değil bunun yanında sosyal sorumluluk ve üniversitelere destek olan projeleriyle Türkiye’ye olan katkısını sürdüren dev bir firmadır.

IBM hangi ülkenin elektronik markasıdır adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

İlginizi çekebilecek konular

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir