Milka Hangi Ülkenin

Milka Hangi Ülkenin gıda markasıdır? Bugünkü yazımızda sizlerle bu bilgiyi paylaşacağız.

Hangi Ülkenin: İsviçre
Kurucusu: Philippe Suchard
Kuruluş Yeri: Neuchatel, İsviçre
Kuruluş Tarihi: 1901
Sloganı: Milka, kalpleri yumuşatan çikolaya
Resmi Sitesi: www.milka.com.tr

 

Milka Hakkında Bilgi

Milka, İsviçre ülkesinde Neuchatel şehrinde 1901 yılında kurulmuştur. Kurucusu Philippe Suchard’dır. Milka, Kraft Food şirketine bağlıdır. Yaptığı kaliteli, lezzetli, yumuşak çikolatalarıyla ve simgesi olan reklamlarında da sıkça kullandığı mor ineğiyle ün salmıştır. Dünya üzerinde en çok çikolata satan çikolata şirketidir. Milka isminin anlamı Almanca “milch” ve kakao kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur. Ülkemizde de dahil olmak üzere dünyadaki tüm ülkelerde çikolatalı ürünler satış ve üretim kategorisinde lila renginin kullanım hakkı bizzat Milka’nındır. Avrupa’da tescil altına alınabilmiş tek renk lila rengidir.

Günümüzde çikolatanın dışında kakaolu süt tozları ve milka kahve serisi (çikolata ve kahvenin birleşimi) gibi ürünlerinde satışını yapmaktadır.  Sloganı Milka, kalpleri yumuşatan çikolatadır. Milka’nın Türkiye resmi sitesine www.milka.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Milka Hangi Ülkenin

Cevap: Milka, İsviçre’nindir.

Milka Tarihi

Milka çikolatalarının kurucusu Philippe Suchard, oniki yaşındayken hasta annesine ilaç almaya Neuchatel’ gitti. Orada ilaç yerine çikolata karışımının kullanıldığı gördü. O yıllarda çikolataların bedeli üç günlük çalışmaya bedeldi. Kendisi de çikolata yapmayı amaçlayan Philippe Suchard, Eylül 1814’te kardeşi olan Frederic’in pastanesinde şekerleme eğitimi gördü. Suchard, ilk pastanesini 17 Kasım 1825 yılında Nauchatel’de açtı. Bir ilan yardımıyla kendi ürettiği çikolataların reklamlarını yaptı. Aile pastanelerini, 30 sene boyunca eşi ve çocuklarıyla birlikte yönettiler.

Philippe Suchard, 1880 yılında Almanya, Lörrach’ta açmıştır. Suchard’ın 1884 yılındaki ölümünün ardından işinin başına Carl Russ geçmiştir. Birçok Avrupa ülkelerinde ve Avusturya Bludenz’de 1888 yılında yeni şubeler açıldı. 1893 yılına geldiklerinde “Suchard” İsviçre’nin ilk uluslararası markası olma başarısını göstermiştir. Çikolata, gelinen bu yıla kadar içecekler hariç hiç sütle karıştırılmamış yoğun kıvamda üretilmişti. Bu konuda çikolata tarihinde bir dönüm noktası yaşanmış ve ilk kez Milka sütlü çikolatalı tableti üretmiştir. 1901 yılında Lila efsanesi “Milka” ismini tescil ettirmiştir. Üretildiği ilk günden bu yana lila rengini ambalajlarında hep kullamış ve bunun dışında Alp dağlarındaki alp sütünü simgeleyen Milka İneği yine lila rengiyle paketlerini süslemiştir.

Milka Hangi Ülkenin gıda markasıdır başlıklı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

İlginizi çekebilecek konular

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir