Pantene Hangi Ülkenin

Pantene Hangi Ülkenin? Pantene Nerenin Malı? Bugünkü yazımızda siz değerli okuyucularımıza bu sorunun cevabını vereceğiz.

Hangi Ülkenin: İsviçre
Kuruluş Tarihi:  1947
Alan:  Şampuan ve Kişisel Bakım
Resmi Site: www.pantene.com.tr/tr

 

Pantene Hakkında Bilgi

Pantene markası, 1947 yılında ilk kez İsviçre şirketi olan Hoffmann-La Roche tarafından üretilmiştir. Kadınlara yönelik kişisel bakım ürünleri üretip satan marka, 1985 yılında Procter & Gamble tarafından satın alınmış ve halen günümüzde bu şirketin bünyesi altındadır.

Pantene şampuanlarının formülü; ikinci dünya savaşı sırasında askerlerin yarası için ilaç çalışmaları sırasında yaralara iyi gelen pantenol, provitamin B5 isimli bir ilaç keşfedildi. Bu keşfin ardından ilaç şirketi Hoffmann-La Roche bu ilacın saç köklerine de iyi gelebileceğini düşündü ve böylece şampuan üretilmiş oldu. Pantene markasının ismi de içerisinde bulunan pantenol’den gelmiştir.

Şampuanlar ilk kez kendi ülkesi İsviçre’de, daha sonra tüm Avrupada hızla yayılmaya başladı. 1960’lı yıllarda Kuzey Amerika’ya da giriş yapan marka, yoğun tüketici talebi ile karşılaştı. Pantene 1975 yılında altın renginde ambalajlarda şampuan üretmiştir. Pantene markası birçok kadınlara yönelik sosyal etkinlik gerçekleştirmiştir. Bu etkinliklerin en hafızaya kazınanı ise “güzel olduğum için benden nefret etmeyin” sloganı ile 1984 yılında gerçekleştirdiği etkinliktir.

Pantene şampuanları, 1985 yılında P&G şirketi tarafından satın alınmış ve dünya çapındaki ününe bu yıllardan sonra kavuşmuştur. Şampuanlar üzerinde birçok yenilik yapılmıştır. Kadınların saç derilerine iyi gelebilecek formüller eklenmiş ve yeni bakım kremleri üretilmiştir. Böylelikle sadece Avrupa ve Kuzey Amerika’da bilinen Pantene markası; Afrika, Avustralya, Asya ve Yeni Zelanda’ya da yayılmıştır. Takvimler 1990 yılını gösterdiğinde ise P&G şirketi “Pantene Pro-V” formülünü ve “2-si 1 arada” formülünü piyasaya sürdü ve Pantene bir dünya markası haline geldi. Marka, Pantene premium saçların korunması sistemi ile 1997-1998 yıllarında kadın dergilerinde en çok tavsiye edilen şampuan markası oldu. Pantene markasının 2012 yılında Pantene Saç Araştırma Enstitüsü adı altında kurduğu, dünya çapındaki doktorlar ve bilim adamlarından oluşan bir ekibi vardır.

Pantene Hangi Ülkenin

Cevap: Pantene markası İsviçre’nindir.

www.hangiulkenin.com internet sitemizde diğer tüm markaların hangi ülkelere ait olduklarını öğrenebilirsiniz.

Keşfetmeye Devam Edin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir