Pepsi Hangi Ülkenin

Pepsi Hangi Ülkenin bugünkü yazımızda sizlerle bu bilgiyi paylaşacağız.

Hangi Ülkenin: Amerika Birleşik Devletleri (ABD)
Kurucusu: Caleb Bradham
Kuruluş Tarihi: 1903
Kuruluş Yeri: Amerika Birleşik Devletleri (ABD)
Üreticisi: PepsiCo

Tipi: Meşrubat, Kola
Resmi Sitesi: www.pepsi.com.tr

 

Pepsi Hakkında Bilgi

Pepsi, 1903 yılında Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’de kurulmuştur. Formülünün mucidi Caleb Bradham, üreticisi ise PepsiCo’dur. Dünya çapında en popüler alkolsüz içecek firmalarından biridir. Ülkemizde de özellikle fast food yemeklerinin menülerinin yanında tercih edilmektedir. Tadındaki aroması ve serinlik verici hissiyle çok fazla sevilmekte ve tüketilmektedir.

Pepsi Hangi Ülkenin

Cevap: Pepsi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nindir.

Pepsi Tarihi

Caleb Bradham 1867 yılında Kuzey Karolina’da doğmuştur. Hayali doktor olmak olan Caleb Bradham doğup büyüdüğü eyalette hayallerini gerçekleştirebilmek için tıp üniversitesinde okumaya başladı. Daha sonra eğitimine Maryland eyaletinde devam etti. Fakat o yıllarda hem tıp eğitiminin zorlaşması hem pahalılaşması hem de babasının iflas etmesi Caleb Brandham’ın hayallerinin yarıda kalmasına neden oldu ve doğduğu eyalete geri dönüp çalışmaya başladı.

Yaşadığı onca zorluklara rağmen içindeki tıp sevgisinden vazgeçmeyen Caleb Brandham, biraz çalışıp para biriktirdikten sonra Maryland Üniversitesi’nde eczacılık bölümünde kaldığı yerden eğitimine devam etti. Eğitimini bitirip tekrar Kuzey Karolina’ya geri döndüğünde New Bern şehrinde kendisine ait bir eczane dükkanı açtı ve burada çalışmaya başladı. 1893 yılında içecek yapmak için çalışmalara başladı. 1896 yılında bu fikrini de hayata geçirdi ve yaptığı ilk içeceğini “Brad’s Drink” (Brad’in İçeceği) adıyla satışa sundu. Bu içecek içinde bulunan karbonatlı su, vanilya, nadir yağlar ve kola fındığından dolayı ilk olarak mide ilacı olarak piyasaya sürüldü. Caleb Brandham rakibi olan bir firmaya 100 dolar vererek Pep-Cola ismini satın almış ve içeceklerinde kullanmaya başlamıştır. Ürün tam adını daha sonraları almış (Pepsi Cola) ve isminin anlamının tahminen içinde bulunan sindirim enzimi pepsin ile kola fındığından geldiği düşünülmektedir.

Pepsi Ürünleri

  • Pepsi
  • Pepsi Max
  • Pepsi Light
  • Pepsi Twist
  • Pepsi İstanbul

Pepsi Hangi Ülkenin başlıklı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

İlginizi çekebilecek konular

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir