Petrol Ofisi Hangi Ülkenin

Petrol Ofisi hangi ülkenin petrol şirketidir? Bugünkü yazımızda sizlere bu sorunun cevabını vereceğiz.

Hangi Ülkenin: Türkiye
Şirket Tipi: Anonim Şirket
Kuruluş Tarihi: 1941
Kurucusu: Türkiye Cumhuriyeti
Konumu: Maslak İstanbul
Hizmet Bölgesi: Türkiye-Gürcistan
Önemli Kişiler: Gerhard Roiss (Başkan), Gülsüm Azeri (CEO)
Alan: Benzin, Mazot, Gaz
Ürün: Petrol, Doğal Gaz, Yağlar
Hizmetleri: Servis İstasyonu
Çalışan Sayısı: 1.020
Resmi Sitesi: www.po.com

 

Petrol Ofisi Hakkında Bilgi

OMV Petrol Ofisi A.Ş., Merkezi Viyana’da bulunan OMV grubuna ait olan, petrol ve petrol ürünleri üzerine Türkiye’de ticari faaliyet gösteren anonim şirkettir.

Kamu ve özel sektör kuruluşları ile nihai tüketicilerin gereksinimi için petrol ve petrol ürünleri satın almak, ithal etmek ve ülkenin çeşitli yerlerinde stoklar oluşturup pazarlamasını yapmak amacıyla 1941 senesinde kurulmuştur. Petrol Ofisi’nin Simgesi ağzından alev çıkartan kurttur. 1983 yılında Anonim Şirket yapısına kavuşan ve 2000 yılında özelleştirilen Petrol Ofisi yaklaşık 2.500 istasyon, 10 akaryakıt terminali, 2 LPG terminali, 31 havalimanı ikmal ünitesi, 1 madeni yağ fabrikası, 1.200 personel ve geniş pazarlama ağıyla faaliyet gösteren bir şirket olmuştur.

Petrol Ofisi Hangi Ülkenin

Cevap: Petrol Ofisi Türkiye Cumhuriyetine Aittir.

Petrol Ofisi’nin Tarihçesi

Petrol Ofisi 18 Şubat 1941 tarihinde petrol ürünlerinin ithalat, depolama, arıtma ve dağıtımı amacıyla kurulan bir devlet şirketidir. Bu şirket 1983’te anonim şirkete dönüşmüştür.

24 Temmuz 2000 tarihinde şirket özelleştirilmiştir ve ilk aşamada hisselerinin %51’i Doğan Holding’e devredilmiştir. 13 Mart 2006 tarihinde Avusturya petrol şirketi OMV hisselerin %34’ünü 1.054 milyar ABD doları karşılığı satın almıştır. Bu işlem sonucu Doğan Grubu’nun ortaklık payı %86,7’den %52,7’ye düşmüştür.

2010 sonunda ise OMV, Türkiye’nin 2. en büyük şirketinin kalan hisselerinin %54,17’ünü Doğan Holding’den 1 milyar Avro karşılığı satın almıştır ve şirketteki toplam payını %95,75’e yükseltmiştir. 2016 Ocak ayında OMV CEO’su Rainer Seele’in “Türkiye’deki durumun sürdürülebilir olmadığı ve kârlılığın azaldığı”nı söylemesinden sonra, 2016 Şubat ayında Reuters haber ajansı, Avusturyalı OMV şirketinin Petrol Ofisi’nin tamamını satışa çıkardığını duyurmuştur.

Petrol Ofisi hangi ülkenin petrol şirketidir adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız. www.hangiulkenin.com sitemizi ziyaret ederek tüm şirketleri öğrenebilirsiniz.

Keşfetmeye Devam Edin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir