Rolls-Royce Hangi Ülkenin

Rolls-Royce Hangi Ülkenin Vasıta Markası? Bugünkü yazımızda siz değerli okuyucularımıza bu sorunun cevabını vereceğiz.

Hangi Ülkenin: İngiltere
Kuruluş Tarihi: 1998
Kurucusu: Henry Royce, Charles Stewart Rolls
Ana Merkezi: Goodwood, İngiltere
Önemli Kişiler: Ian Robertson (Başkan), Torsten Müller-Ötvös (CEO)
Alan: Otomotiv Endüstrisi
Ürün: Otomobil
Sahibi: BMW
Resmi Sitesi: www.rolls-roycemotorcars.com

 

Rolls-Royce Hakkında Bilgi

Rolls-Royce, 1998 yılında kurulmuş bir otomobil markasıdır. Asıl ismi Rolls-Royce Motor Cars olan bu marka Rolls-Royce şirketinin otomobil üreten bölümüdür. Rolls-Royce Motor Cars markasının yönetimi BMW’nin elindedir. Merkezi Goodwood, İngiltere’de bulunmaktadır. Otomotiv endüstrisi alanında hizmet vermektedir ve otomobil üretmektedir. Rolls-Royce markası lüks araçlar üretmektedir ve ürettiği araçlar piyasada çok tutulan araçlardır. Donanım özellikleri çok fazla olan bu araçlar tam bir konfor makinesidir. Kalitesinden hiç bir zaman ödün vermeyen Rolls-Royce markası müşterilerini her zaman memnun etmeyi başarmıştır. Dünyanın en dayanıklı arabalarından biridir. Vites geçişleri konusunda uzman bir markadır. Şanzıman sistemi uzman çalışanları sayesinde müthiş tasarlanmıştır ve otomatik şanzımanlı modellerinde kusursuz vites geçirme özelliğine sahiptir. Dilediğiniz hızda gidin vitesin değiştiğini hiç bir zaman fark edemezsiniz. Rolls-Royce rakip markalarının bile özendiği özelliklere sahip olan bir markadır. Türkiye’deki zengin insanların satın alıp kullandığı bir markadır. Müşterilerini hiç bir zaman pişman etmeyen dünyadaki sayılı markalardan biridir.

Rolls-Royce Şirketinin Bölümleri

  • Rolls-Royce Limited, 1906 yılında kurulmuştur, 1973 yılında Rolls-Royce plc ve Rolls-Royce Motors olarak ikiye bölünmüştür.
  • Rolls-Royce Holdings, havacılık, güç sistemleri ve savunma şirketi.
  • Rolls-Royce Almanya
  • Rolls-Royce Marine Power Operations Ltd
  • Rolls-Royce Kuzey Amerika
  • Rolls-Royce Corporation
  • Rolls-Royce Turbomeca Ltd.
  • Rolls-Royce AB, KaMeWa AB, Vickers plc’nin bir parçası
  • Rolls-Royce Motors, Rolls-Royce ve Bentley marka bölümü, 1973 yılında Rolls-Royce Limited’den ayrılmıştır.1998 yılında Rolls-Royce ve Bentley birbirinden ayrılmış Bentley Motors Limited Volkswagen grubu’na; Rolls-Royce , Rolls-Royce Motor Cars olarak BMW kontrolüne geçmiştir.
  • Rolls-Royce Motor Cars, 1998 yılından bu yana Rolls-Royce otomobil üreticisidir BMW kontrolündedir.

Rolls-Royce Hangi Ülkenin

Cevap: İngiltere

Rolls-Royce Hangi Ülkenin Vasıta Markası? Adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktan mutluluk duyarız. www.hangiulkenin.com sitemizi ziyaret ederek tüm markalara ulaşabilirsiniz.

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir