Samsung Hangi Ülkenin

Samsung Hangi Ülkenin? Samsung Nerenin Malı? Samsung Hangi Ülkede Üretiliyor? Dünyanın en büyük cep telefonu ve diğer elektronik ürün (telvizyon, buzdolabı, laptop, tablet vb.) markalardan biri olan Samsung Hangi Ülkenin? Bu sorunun cevabını öğrenmek için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

Samsung Hangi Ülkenin?

Hangi Ülkenin: Güney Kore
Kurucusu: Lee Byung-chul
Kurulduğu Yer: Seul, Güney Kore
Kuruluş Tarihi: 1 Mart 1938
Önemli Kişiler: Lee Kun-hee
Alan: Holding
Çalışan Sayısı: 427.000
Resmi Site: samsung.com.tr

 

Samsung Hakkında Bilgi

Samsung, 1 Mart 1938 yılında kurutulmuş gıda satmak amacıyla Lee Byung-chul tarafından kurulmuştur. Daha sonraki yıllarda un değirmenleri ve şeker makineleri ile üretim alanlarını genişlettiler. Lee Byung-chul korece hanja kelimesinin üç yıldız anlamına geldiği bunların da ‘büyük, güçlü ve sınırsız’ sözcüklerini temsil ettiğini söylemiştir. Samsung’un ismi de buradan gelmektedir.

Samsung Hangi Ülkenin

Samsung, Güney Kore’nindir.

Samsung Tarihi

Başlarda kurutulmuş gıda, un ve şeker ile işletmeye başlayan firma 1970’li yıllarda ağır sanayi endüstrisine yatırım yapmaya başladı. Samsung’un başarı 1990 yıllında Kore’den farklı ülkelere de ulaşmış ve hızla büyüme göstermiştir. 1977’deki Asya Ekonomik Krizi’ni çok az hasar alarak atlatmıştır. 1990’lı yılların sonlarında ise elektronik ve bileşenlerine yatırım yaparak Samsung Elektronik; grubu içindeki en etkin şirket olmuştur. Samsung Elektronik; 2000-2005’li yıllarda büyük bir gelişme gösterdi, büyüdü ve kâr elde etti böylece dünyanın en değerli markaları arasında 2.sıraya yükseldi. Samsung Elektronik sektöründe dijital kamera, DVD, Blu-Ray, VCD yapmaktadır. Ayrıca Samsung 1960 yıllardan beri televizyon üretimi yapmaktadır. Samsung 3 LED TV’nin geliştirilmesinde büyük bir rol oynamıştır.

Samsung Telekomünikasyon sektöründe ürettiği cep telefonlarıyla ilk sıradadır. Samsung diğer telefon markalarının çıkaracağı telefonlarda onlara yardımcı olmaktadır. Samsung 2. en çok patent alan şirkettir. Ayrıca 2010 yılında ürettiği Samsung Wave adlı telefonda kendi işletim sistemini kullanarak yazılım sistemine de geçiş yapmıştır.

Apple ile hukuksal sorun yaşayan Samsung 290 milyon dolar tazminata tabii tutulmuştur ve tüm tazminatı bozuk parayla vererek bir nevi Apple ile dalga geçmiştir.

Samsung Ürünleri

  • Akıllı Telefon
  • Buzdolabı
  • Laptop
  • SD Kart
  • Ocak
  • Tablet
  • Kamera
  • LCD Televizyon
  • Ses Sistemleri
  • Diğer elektronik ev aletleri

www.hangiulkenin.com internet sitemizde diğer tüm markaların hangi ülkelere ait olduklarını öğrenebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek konular

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir