Tat Hangi Ülkenin

Tat Hangi Ülkenin gıda markasıdır? Bu yazımızda sizlerle bu bilgiyi paylaşacağız.

Hangi Ülkenin: Türkiye
Kurucusu: Vehbi Koç
Kuruluş Yeri: Bursa
Kuruluş Tarihi: 1967
Resmi Sitesi: www.tat.com.tr

 

Tat Hakkında Bilgi

Tat Gıda San. A.Ş. Türkiye’deki Koç Topluluğuna bağlı gıda şirketlerinden biri olup, 1967 yılında Vehbi Koç tarafından Bursa’da kurulmuştur. Domatesli ürünler, hazır yemekler, süt ve süt ürünleri, makarna, şarküteri, işlenmiş et ürünleri, ketçap vb. gibi ürünlerin üretimini yapmaktadırlar.

Bursa iline bağlı Mustafakemalpaşa ilçesi ve Karacabey ilçesi ile İzmir ilinin Torbalı ilçesinde bulunan fabrikalarında salça, ketçap, mayonez, domates ürünleri ve salça konserveleri üretimlerini yapmaktadır. Tat Gıda San. A.Ş.’nin yan kuruluşları; Sek, Pastavilla ve Marettir. Süt ve süt ürünleride Sek, makarna sektöründe Pastavilla, şarküteri ve işlenmiş et sektöründe Maret, domatesli ürünlerde ise Tat adları altında tüketiciye sunulmaktadır. Tat Gıda A.Ş’nin Türkiye üzerinde 7 farklı üretim tesisi vardır. Maret ürünleri İstanbul, Tuzla’da, Pastavilla ürünleri İzmir’de, domatesli ürünler, hazır yemek ve konserve üretimi Bursa Mustafakemalpaşa, Karacabey ve İzmir’in Torbalı ilçesinde yapılmaktadır.

Tat Hangi Ülkenin

Cevap: Tat, Türkiye’nindir.

Tat Tarihi

Tat, Maret, Sek ve Pastavilla markaların arasındaki sinerji, maliyetlerin azaltılması ve kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla Tat Gıda Sanayi A.Ş. adı altında birleşti. Türkiye’nin en büyük gıda şirketlerinden biri olan Tat, 15 Kasım 2013 tarihi itibari ile Tat Gıda Sanayi A.Ş. unvanını almıştır.

Rossi Catelli Magnum Doğranmış Domates Hattı üretimi, Amerika Birleşik Devletleri’nde sayılı işletmelerde, Avrupa’da ise sadece Türkiye’de Tat’ta bulunmakta ve kutuların hava alma riskini milyarda bire indiren kaynaklı kapak teknolojisidir. Bu teknolojinin üretimi için Tat gerekli bütün yatırımı yapmıştır. Balıkesir’deki fabrikada doğalgaz dönüşümü yapılmış, diğer tüm fabrikalarda da dönüşüm için çalışmalara başlanmıştır.  1997-1998 yıllarında günün son teknolojisi kullanılarak kavanoz, ketçap ve mayonez dolumları yapılmıştır.Ülkemizde güvenle tüketeceğimiz gıda ürünleri yetiştirmektedirler. Tat ayrıca, Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen TS EN ISO 9001:2008 Kalite Belgesi’ni alma başarısını göstermiştir.

Tat Hangi Ülkenin gıda markasıdır konulu yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir