Yeşil Kart Nedir? Başvuru Nasıl Yapılır? E-Devlet Başvurusu ve Sorgulama

Yeşil Kart, muhtaç ve fakir vatandaşlara günlük yaşamda yardımcı olmak amacıyla sunulan bir destek uygulamasıdır. Bunun için uygun olan bireyler, özel bir kart ile çeşitli yardımlardan faydalanabilirler. Bu yardımlar arasında gıda, kömür, elektrik, doğalgaz gibi temel ihtiyaçları karşılayan destekler yer almaktadır. Yeşil Kart başvurusu için belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir, başvuru sonuçları ise e-devlet üzerinden takip edilebilir. Yeşil Kart sahipleri, belirli bir süre boyunca yardımlardan faydalanabilirler ancak bu sürenin sonunda gelir testi tekrarlanarak kartın yenilenmesi gerekmektedir. Kart iptal sebepleri arasında gelir durumunun düzelmesi öne çıkmaktadır. Yeşil Kart hakkında daha detaylı bilgiler, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından alınabilir. Bu hizmetten yararlanmak isteyen bireyler, ilgili devlet kurumlarına başvurabilirler.

Yeşil Kart Nedir?

1992 yılında başlayan Yeşil Kart uygulaması, günümüzde 60C/1 sigortası adıyla devam ediyor.

Yeşil Kart Başvuru

Yeşil kart, muhtaç ve fakir vatandaşlara veriliyor. Hane halkı kişi başı aylık geliri güncel asgari ücretin 1/3’ünden az olanlar başvurabiliyor.

Yeşil Kart Kimlere Verilir?

Yeşil kart, sosyal güvencesi olmayan, muhtaç, ve fakir vatandaşlara veriliyor. Emekli Sandığı, SSK veya Bağkur'a tabi olmayanlar yeşil kart başvurusu yapabilirler.

Yeşil Kart Başvuru Şartları

Yeşil kart başvurusu için SGK tarafından onaylanması gerekiyor. Muhtaçlık durumu tespit edilen kişilere yeşil kart veriliyor.

Yeşil Kart Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Başvuru formu doldurulduktan sonra gelir ve mal beyanı yapılmalı. Devletin yardımlarından yararlanabilmek için gerekli belgelerin eksiksiz teslim edilmesi önemli.

Yeşil Kart Başvuru Sonuçları

Başvuru sonuçları e-devlet üzerinden veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından takip edilebilir.

Yeşil Kart Yardımları ve Geçerlilik Süresi

Yeşil Kart Yardımları Nelerdir?

Yeşil kart sahiplerine gıda, kömür, elektrik, doğalgaz, kira yardımı gibi birçok ayni ve nakdi yardım yapılmaktadır.

Yeşil Kart Geçerlilik Süresi

Yeşil kartlar 2 yıl süreyle geçerlidir. 2 yılın sonunda gelir testi yenilenmeli ve şartlar sağlanıyorsa kart yenilenir.

Yeşil Kart İptal Durumları

Yeşil kart iptal sebepleri arasında gelir durumunun iyileşmesi, sigortalı işe başlama, yurtdışına çıkma gibi durumlar bulunmaktadır.

Sonuç

Yeşil kart, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlık hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde faydalanma imkanı sunuyor. Başvuru ve gereken belgelerle ilgili detaylar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından öğrenilebilir. Belediyelere ve devlet kurumlarına müracaat ederek yardımlardan yararlanabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek konular

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir